vrijdag 3 mei 2013

Een dagschema op school

Sinds kort is er een dagschema op school. Na de zoveelste keer met een overspannen zoon te hebben gezeten op school werd ik toch wel even kwaad. Want op school deed hij het immers goed. Toen zei ik dat er een dagschema MOEST komen om het draaglijker te maken voor onze superman. Na een overleg met de GON juf kreeg ik de toestemming om helemaal zelf een dagschema te maken voor onze superman. Niet té gedetailleerd maar wel duidelijk genoeg voor onze superman. Zo eindigden we met 16 verschillende pictogrammen die konden bevestigd worden op onze mobiele magneetbordjes. Deze laatste hangen nu in de klas omhoog en ik leverde een propere en afgewerkte doos af op school.

De eerste dag dat het in gebruik werd genomen, begon onze superman SPONTAAN te vertellen wat hij op school had gedaan, nu ja... hij ratelde het dagschema af maar het is een stap voorwaarts. Het nadeel... hij houdt er zoals verwacht te zéér aan vast en deze week veranderde er met de aanloop naar het schoolfeest al iets... Geen koek die namiddag... Het stond ook niet op het schema dus de juf had het wel heel goed gedaan maar jah... het is wel een routine die koek. Hij deed lastig, begon te zagen en liet voor het eerst in twee jaar tijd op school een heel klein stukje van zichzelf zien. Hij werd boos en triest. Uiteraard niet zoals wij hem kennen maar hij liet het wel zien. Goed zou je denken maar dat is niet helemaal waar. De moment dat onze superman aan de buitenwereld laat zien dat hij zich niet goed voelt dan moet het al héél diep zitten MAAR de school doet zijn best.

Ze zoeken mee naar oplossing, staan open voor tips van ons als ouders en werken samen mee om het schooljaar nog goed af te sluiten en we hopen nog steeds op een nieuwe school voor volgend jaar.

Oh ja... Om duidelijk te maken dat het zijn schema is staat zijn symbooltje vast bovenaan met een dikke lijn onder zodat het voor hem duidelijk is dat, dat geen 'activiteit' is zoals wij thuis zijn symbooltje voor school gebruiken. Het werkt.




2 opmerkingen:

  1. klinkt goed

    misschien symbooltjes voorzien voor geen koek? en voor andere dingen die vast zijn en die eens niet kunnen doorgaan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wel in principe is dat niet nodig maar als bij ons thuis iets niet door gaat dan wordt daar duidelijk een hele uitleg aan gegeven en nu was het zonder enige waarschuwing gewoon niet aangebracht. Als we een picto met geen koek zouden maken dan zou het nog niet goed zijn voor hem zonder uitleg dus dat maakt volgens mij geen verschil. De juf ging het volgende keer proberen uit te leggen aan hem maar jah... een drukke klassituatie blijft een drukke klassituatie natuurlijk.

      Verwijderen