donderdag 16 mei 2013

De strijd om een geschikte school, het einde?

Ging deze ochtend om 10 uur naar de kinderarts. Verdict... geen school meer voor onze superman voor de rest van het jaar en volgend jaar moet hij naar het buitengewoon onderwijs anders gaat het er nog slechter aan toe gaan met onze superman. Oké... ik moest om 12:30 in het COS zijn dus we zouden zien.

CLB zou het attest niet uitschrijven hoewel ze niet eens weten op welk RC onze superman zit (hoewel het in zijn dossier staat) en ze leugens vertellen.

COS dus. Op tijd mogen we binnen en krijgen we daar te horen na een hele uitleg die we ondertussen al kennen dat hij geen attest type 2 krijgt. Een andere oplossing? Is er niet. CLB beweert tegen COS dat ze voor ons een gepaste oplossing zullen zoeken. Via de GON weet ik ondertussen dat dat is om hem op alle wachtlijsten te laten zetten in type 7 voor september 2014. Wat een schitterende oplossing, NOT!
Oplossing van het COS, nog meer begeleiding thuis! Snappen ze dan niet dat dat niet helpt! Het probleem ligt NIET thuis maar aan de drukte op school!
Ik moet als mama meer begeleiding krijgen om met zijn crisissen om te gaan... Wel straf dat die crisissen er niet zijn tijdens de vakanties en wel tijdens de schoolperiode... maar het zal aan de aanpak thuis liggen zeker?

Onze superman zegt zelf dat er veel te veel lawaai is op school en dat hij te vaak wordt aangeraakt en dat hij dat niet leuk vind, maar zelfs daar wordt niet naar geluisterd. Er wordt enkel gekeken naar zijn IQ en niets anders. Zijn welbevinden maakt niets uit blijkbaar.

Hun oooh zo mooie woorden zijn overal elke keer weer 'We willen hem geen kansen afnemen.' en wat denken ze te doen met dit? Nu kan hij een jaar niet naar school. Dat is kansen geven dan?

De strijd om een geschikte school is voor volgend jaar dus gestreden en we hebben verloren. Onze zoon zal een jaar geen kansen krijgen in het onderwijs en zijn recht op aangepast onderwijs dat geldt niet meer. Al wat we konden doen hebben we gedaan maar niets mocht baten. Cijferkes en verslagen (van instanties waar onze superman extreem camoufleert) die tellen maar wij als ouders en hoe het er thuis aan toe gaat? Dat niet, zelfs niet met beeldmateriaal.

In het eerste leerjaar krijgt hij zijn attest want dan is er plaats in type 7 en 8 maar dat laatste jaar kleuteren??? Geen oplossing voor.

Autisme en normaal begaafd... overheid... doe iets aan je buitengewoon kleuteronderwijs!

1 opmerking:

  1. Jammer.
    Maar beter een jaar thuis dan zo verder.
    Er moet inderdaad dringend een oplossing voor zijn ...

    BeantwoordenVerwijderen