woensdag 2 april 2014

2 april - wereld autisme dag

2 april is door de VN uitgeroepen tot wereld autisme dag, vandaag dus!
Onze kindjes en ikzelf zijn vandaag in het blauw gekleed. Ik koos een blauwe draagdoek uit en hing daar mijn button van Vlaamse Vereniging Autisme aan.

En toeval of niet zelfs de directeur van Thibeau zijn gewone school had een blauwe broek en blauw hemd aan. Onderweg naar huis kwam ik een papa en zoon tegen ook geheel in het blauw die me een brede grijns gaven... herkenning... zalig!

De media laat het ook niet ongemerkt voorbij gaan. Bij de krant (de standaard) zit een gratis autisme krant en op radio en tv passeren ook enkele dingen over autisme.

Ook op facebook gaat het niet ongemerkt voorbij. Profielfoto's veranderen naar blauwe dingen, omslagfoto's naar banners over wereld autisme dag, liedjes, tekstjes, foto's over ASS verschijnen en ook een boel foto's van kindjes en mama's en papa's in het blauw gekleed.


Het is leuk om zo nog maar eens te merken dat je niet alleen bent, je steun krijgt en er mensen aan je denken. Dat je niet alleen bent om het aan te pakken maar er tal van mensen zijn die het samen met jou doen.

Laat ons dus nog voor de komende 13 uur en 10 minuten alles blauw kleuren en autisme nog eens extra onder de aandacht brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten