donderdag 18 december 2014

Die decembermaand

Ik lees de laatste 3 weken op sociale media wel minstens een keertje per dag over het drama van deze maand. Ik blogde er in 2012 ook zelf over, wat je hier kan lezen. Die vervloekte maand december. Sint, kerstavond, kerstdag, oudjaar, nieuwjaar en bij vele, net zoals hier, nog wat jarigen er tussen. Regelrechte hel. Of toch al zeker voor de kinderen met autisme. Wel we zijn al 18 december en euhm... Die decembermaand lijkt hier wel niet te komen.

Lucas verjaarde, de Sint kwam en binnen een week is het alweer kerstavond, kerstdag en aansluitend Victor zijn verjaardag en wat is het hier rustig! We hebben zelfs de kerstboom samen gezet zonder 1 traan of luide stem!
Gisteren kwamen we er achter dat er een probleem is met het kerstcadeau van de grote jongens hier in huis waardoor zij op kerstavond niet echt een cadeau zullen krijgen. We zoeken nog wel iets kleins maar daar zal het bij blijven. We weten ook niet wanneer het wel in orde zal zijn dus we kunnen hen ook geen andere datum geven. Ze zijn boos en terecht maar daar blijft het bij. Ze snappen dat het centjes kost en ze dus moeten wachten. Ze weten dat ze het zullen krijgen maar alleen nog niet wanneer. Geen crisis, geen drama, geen geroep, geen agressie gewoon 'Ik ben boos mama want ik vind dat niet leuk.' en dan krijgt hij gelijk. Het is niet leuk en hij mag er boos om zijn. Dat is dan Lucas. Thibeau die blijft zoals steeds uiterlijk zeer onverschillig. Het veranderd ook niet. Vandaag geen drama en ik verwacht er ook geen rond.

Hoe het komt dat er geen overprikkeling is dit jaar?
- Ze kennen hun pakjes. (maar ze pakten ze zelfs niet mee in dit jaar)
- Lucas kent het geheim van de Sint.
- We houden het rustig dus geen grote feestjes en veel tralala.

Hmmm niet anders dan anders lijkt me buiten dan dat geheim van de Sint... Dus weer een bewijs voor ons dat onze kinderen het gewoon niet aankonden doordat de overprikkeling op school al zodanig veel was dat er niets bij kon thuis, ook niet in de vakanties.

Ze zijn thuis en leven rustig naar alles toe. Ze volgen de komst van Jezus via ons adventboekje dat voor gezellige avondmomenten zorgt met het ganse gezin. We zingen en tekenen dan samen voor Jezus en wat een plezier is dat keer op keer.

Ik heb zo'n gevoel dat ook kerst dit jaar écht genieten wordt met ons gezin.

Moest er geen blogje meer komen voor kerst dan zeker alvast hele fijne feestdagen gewenst voor jullie allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten